Bio Matcha Tea Ceremony 30 g

 
BIO Japánból Ingyenes szállítás Nagyító
  • 1 / 6

A Bio Matcha Tea Ceremony egy valódi japán matcha zöld tea bio minőségben. A Ceremony különösen alkalmas a hagyományos japán teaszertartás által inspirált elkészítésre.

Elérhetőség A boltban
Egységár Ft7 900 / 1 db
Ár Ft6 220 ÁFA nélkül
Ft7 900 / db    
Termékkód A102
Márka Kyosun
Márka weboldala kyosun.com
Kategória Matcha Tea
Jótállás 2 év
 

Miért iszunk Matcha teát?

A matcha tea egy hagyományos japán tea, amelyet a tealevelek finom porrá őrlésével készítenek. Hatásai miatt ezt a teát széles körben használták a szerzetesek és a szamurájok. A zöld por nem oldódik vízben, így az emberi szervezet a tápanyagok széles skáláját hasznosíthatja, amelyekből a matcha akár 10-szer többet tartalmaz, mint a hagyományos zöld tea. Ezek közé tartoznak az antioxidánsok, aminosavak, A-, C-, E-vitaminok, vas és kalcium. A matcha egyik nagy előnye a teofillin, a koffein teakülönlegessége, amely 3-6 óra alatt szabadul fel. Ez azt jelenti, hogy jótékonyabb a szervezet számára, mint a például a kávéban található koffein. A teofillin emellett csökkenti a stressz-szintet és segíti a koncentrációt. A matcha L-teanint is tartalmaz, egy olyan anyagot, amely elősegíti a dopamin és a szerotonin boldogsághormonok termelődését. A smaragdzöld por előnye, hogy akár 40%-kal felgyorsítja az anyagcserét, és így elősegíti a fogyást.

Milyen minősítésekkel rendelkezik az Organic Matcha Tea Ceremony?

A Bio Matcha Tea legfontosabb minősítése a Bio védjegy, amelyet a tea az ország első matchájaként kapott meg még 2013-ban, és azóta is sikeresen védi ezt a minősítést. Természetesen rendelkezik az Állami Egészségügyi Intézet által kiállított Egészségbiztonsági Tanúsítvánnyal is. A japán matcha termesztője szintén rendelkezik minőségi tanúsítványokkal, a legfontosabbak közé tartozik a JAS, OCIA, USDA, Bureau Veritas, ISO 9001, Kosheer és mások. 

A Bio Matcha teát rendszeresen tesztelik?

Igen, a Bio Matcha Tea Ceremony minden importált tételét teszteljük növényvédő szerek, penészgomba és e.coli baktériumok szempontjából. Az elvégzett vizsgálatok eredményei szabadon hozzáférhetőek, de elektronikus úton is kérhetőek - az e-mailben azonban meg kell adni a tételszámot, amely a konzervdoboz alján található. A rendszeres vizsgálatok garanciát jelentenek a matcha tea minőségére. Ezért, ha úgy dönt, hogy egy másik márkát vásárol, kérjen az eladótól olyan naprakész teszteket, amelyek megfelelnek az aktuális tételben kínált teának. A piacon vannak olcsó, gyakran kínai eredetű helyettesítő termékek, amelyek nem rendelkeznek ugyanazokkal a tulajdonságokkal, mint a valódi japán matcha.

Hol termesztik az organikus matcha teaszertartást?

A teát az Aichi területeken termesztik, kézzel szedik és finom porrá dolgozzák fel.

Mi az ajánlott napi adag?

A felnőttek számára ajánlott napi adag 4-6 gramm. Terheseknek, szoptatósoknak és gyermekeknek körülbelül 2 gramm naponta. 

Hogyan készül a Bio Matcha teaszertartás

Mi a Bio Matcha teaszertartás?

Ezt a minőségi matchát kifejezetten a hagyományos szertartásos elkészítéshez szánjuk. Ennek a szertartásnak pontosan előírt menete van. Egy bambuszkanál segítségével öntsön egy adag teát a teás tálba, a chawanba. Öntsön bele 70°C-os vizet, és keverje meg bambusz habverővel. A tea finomabb változatához - usuca - 70 ml vízhez 2 teáskanál chashakot vagy egy teáskanál teát használjon, és M alakban erőteljesen keverje meg.

Egy erősebb tea - koicha - készítéséhez használjon 3-4 teáskanál chasakot vagy 2 teáskanál teát 40 ml vízhez. A koicha sűrűbb állagú, és enyhe körkörös mozdulatokkal keverjük meg.

A Bio Matcha Tea Ceremony hideg vízben is elkészíthető, olyan Matcha Tea palackban vagy shakerben, amelyek élelmiszerrel való érintkezésre alkalmasak és nem tartalmaznak nemkívánatos anyagokat, mint például BPA-t. 

 

Hány gramm matcha van a csomagban?

A Ceremony Bio Matcha Tea Ceremony doboza 30 gramm matcha teát tartalmaz.

Hogyan tároljuk a Matcha teát

A doboz megvédi a teát a levegőtől és a fénytől, azoktól az elemektől, amelyek leggyakrabban kiváltják a matcha tea romlását. Az üveget gondosan zárja le, és tárolja hűvös, száraz helyen. A felbontott csomagolást érdemes kb. két hónapon belül elhasználni, mivel ez a termék nem védőgázba van csomagolva, így viszonylag gyorsan veszít a színéből, ízéből és aromájából. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a tea ennyi idő után ne lenne iható - csak a minősége nem lesz olyan, mint a frissen forgalmazott teáé.

Mi a termék eltarthatósági ideje?

A Bio Matcha tea eltarthatósági ideje 24 hónap. 

A Bio Matcha Tea Ceremony tartalmaz allergéneket? Vannak-e kockázatok a tea fogyasztásával kapcsolatban?

Nincsenek ismert allergének ezzel a termékkel kapcsolatban. A Bio Matcha teát nem ajánlott éhgyomorra fogyasztani. Ez egy nagyon erős tea és éhgyomorra hányingert okozhat. 

usucha

Hol gyártják a terméket?

A Bio Matcha teát Japánban termesztik és csomagolják konzervdobozba, a Kyosun Ltd.

importálja.

 

Súly 0.08 kg