Előkészítés

A matcha tea elkészítése

A matcha tea por formája sokoldalúan felhasználható a főzésben. Használható pékárukhoz, desszertekhez, vagy sós ételek elkészítéséhez is. A matcha tea azonban a legnépszerűbb italként, így bemutatunk két alapvető elkészítési módot:

1. Modern, gyors és egyszerű

Technikai szint: közepes

A matcha tea megfelelő szintjének kiválasztása

priprava-moderni

Frissítő matcha tea hideg változatban

Matcha Ice Tea

Ideális ital a meleg napokra. Egészséges bioital, kevesebb mint 50 centért.

  • 2 g matcha tea
  • 3 dl víz
  • Pár csepp lime-lé

Töltsük az összetevőket egy shakerbe, és rázzuk össze. Ha nincs shakered, egy hagyományos 0,5 literes palack kupakkal is megteszi. Először öntsd bele a matcha teát, majd töltsd fel a palackot körülbelül 3/4-ig vízzel, zárd le, és rázd jól össze. Ideális megoldás utazáskor.

Matcha tea klasszikus, forró változatban

Matcha Hot

A klasszikusok mindig jók.

  • 2 g bio matcha tea
  • 3 dl víz max. 70 °C

Töltsük az összetevőket egy shakerbe, és rázzuk össze. Ha érzi, hogy jön az influenza, adj egy kis gyömbért a shakerbe - a matcha tea remekül ízlik hozzá!

2. Szertartás - hagyományos stílus

Technikai szint: magas

A matcha tea megfelelő szintjének kiválasztása

priprava-tradicni
A folyamat ugyanolyan fontos, mint az eredmény
  • 2 g bio matcha tea (Ceremony vagy Delicacy)
  • Víz max. 70 °C
  • Bambuszkanál
  • Tál
  • Hóhabverő

USUCHA - Vékony matcha tea habbal

Tölts kb. 2 g matcha teát egy tálba és adj hozzá 70 ml 70°C-os forró vizet. Ezután habverővel keverd fel, amíg sűrű hab képződik.

KOICHA - Sűrű és erős

Tölts kb. 4 g matcha teát egy tálba és adj hozzá 40 ml 70°C-os forró vizet, majd habverővel habosra keverd, lehetőleg kereszt alakban.