Előkészítés
A matcha tea elkészítése
A matcha tea por formája sokoldalúan felhasználható a főzésben. Használható pékárukhoz, desszertekhez, vagy sós ételek elkészítéséhez is. A matcha tea azonban a legnépszerűbb italként, így bemutatunk két alapvető elkészítési módot:
1. Modern, gyors és egyszerű
Technikai szint: közepes
A matcha tea megfelelő szintjének kiválasztása
Frissítő matcha tea hideg változatban
Matcha Ice Tea
Ideális ital a meleg napokra. Egészséges bioital, kevesebb mint 50 centért.
- 2 g matcha tea
- 3 dl víz
- Pár csepp lime-lé
Töltsük az összetevőket egy shakerbe, és rázzuk össze. Ha nincs shakered, egy hagyományos 0,5 literes palack kupakkal is megteszi. Először öntsd bele a matcha teát, majd töltsd fel a palackot körülbelül 3/4-ig vízzel, zárd le, és rázd jól össze. Ideális megoldás utazáskor.
Matcha tea klasszikus, forró változatban
Matcha Hot
A klasszikusok mindig jók.
- 2 g bio matcha tea
- 3 dl víz max. 70 °C
Töltsük az összetevőket egy shakerbe, és rázzuk össze. Ha érzi, hogy jön az influenza, adj egy kis gyömbért a shakerbe - a matcha tea remekül ízlik hozzá!
2. Szertartás - hagyományos stílus
Technikai szint: magas
A matcha tea megfelelő szintjének kiválasztása
- 2 g bio matcha tea (Ceremony vagy Delicacy)
- Víz max. 70 °C
- Bambuszkanál
- Tál
- Hóhabverő
USUCHA - Vékony matcha tea habbal
Tölts kb. 2 g matcha teát egy tálba és adj hozzá 70 ml 70°C-os forró vizet. Ezután habverővel keverd fel, amíg sűrű hab képződik.
KOICHA - Sűrű és erős
Tölts kb. 4 g matcha teát egy tálba és adj hozzá 40 ml 70°C-os forró vizet, majd habverővel habosra keverd, lehetőleg kereszt alakban.